RIAK...

Assalamu'alaikum, apa habaq...? ....habaq baik... (RKA tolong jawabkan...sebab memang itu yang RKA harapkan...semoga sahabat semua sentiasa dalam keadaan sihat walafiat...)

Genap 1 tahun 5 hari RKA tak menulis. Nie entry pertama sejak publish entry terakhir kurang-lebih 370 hari yang lalu. Ramai jugak yang tanya mana entry baru... RKA senyum je... kalau RKA cerita tak semua orang akan faham... Nak kata sebuk memang la sebuk...tapi sebenarnya lebih kepada takut RIAK... riak dah memang lama bertahta dalam hati. Susah betul nak buang...

Bila buat entry nak pilih gambar yang hebat-hebat je... gambar yang tak best simpan... mengarang cerita nak yang best-best je, yang tak best simpan... pendek kata buat entry nak "me-nge-bat" je kerja nya... RIAAAK MANJANG...!!!

Lepas publish entry tunggu orang komen... kalau takde orang komen jauh di sudut hati terasa macam orang tak sudi baca pulak... bila orang komen - kena jawab... kang tak jawab takut sahabat kecik hati pulak... lepas tu tunggu orang puji...padahal dah tahu maksud Alhamdulillah tu sebenarnya "Segala puji tertentu bagi ALLAH..." tapi masih nak menunggu pujian jugak...

Haiiii.... asyik gituuuu je lah...sampai bila...?

Kadang-kadang rasa sedih sangat bila tak dapat layan sahabat blogger yang setia, yang sanggup luangkan masa baca dan komen blog RKA nie... macam tnhj al-LAVENDARI, USTAZ RAZAK, AANAS, MILOAIS, KAKCIK SEROJA, JEJAKA DESA dan ramai lagi... tapi nak buat macamana, separuh masa RKA habis atas jalan... suku lagi - tepi jalan... dan suku lagi - bawak anak-isteri jalan-jalan...

Mana ada can...?!!

Last-last RKA buat keputusan berhenti blogging...! dan beri tumpuan kepada anak-anak yang nak peksa penting tahun nie... Alhamdulillah Muhammad dah habis UPSR semalam... tinggal anak sulung RKA (my beloved RPNF) pulak nak SPM hujung tahun nie... mintak doa semoga ALLAH SWT kurniakan kejayaan yang besar kepada kedua mereka atas usaha dan kerja keras mereka selama nie... dan untuk sahabat-sahabat mereka juga... insyaALLAH...

Itu sekadar lauhan hati atas apa yang RKA rasa dan alami selama nie... untuk sahabat lain teruskanlah berkarya...dan elakkan berdosa dalam berkarya...

Akhirkata dari RKA... Selamat Hari Raya Aidilfitri... Mohon Ampun Maaf Zahir dan Batin... Sanggul bonggol unta - 500 tahun jauh dari syurga... (ada hadithnya nie... cer tanya ustaz...)


4 comments:

al-lavendari said...

salam.

saya baru sedar ada entri baru .. kenapa tak beritahu ?

saya dah letakkan link entri ini dalam facebook Warga LH sebentar tadi.

semoga segera pulih seperti dahulu kala.

Intan Zarina Hashim said...

Salam sahabat. Gembira lihat kejayaanmu.. Suksess selalu..

Intan Zarina Hashim said...

:)

Intan Zarina Hashim said...

Tumpang bangga.. Tak tumpang riak

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 RKA instinct |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.