Uji minda...

Assalamu'alaikum,

Ada satu hari tu RKA hantar anak RKA, RPNF balik asrama. Kereta punya la banyak terlungkup atas jalan...semuanya terlungkup takde satu pun yang terbalik...alhamdulillah...

Boring-boring layan jalan jam, seperti biasa "studio bergerak" RKA pun bermula...bukan apa, saja nak hilang rasa mengantuk...lagu pilihan kali nie "Sekali Aku Jatuh Cinta" dendangan Naseer Wahab...(lagu khas untuk Cheputeh...) suara RKA boleh tahan jugak la kan..lebih kurang suara Nasir Wahab Bilal Khan huhuu...

Sedih pilu di dalam hatiku
Sayu rindu mengenangkan
Di saat engkau tiada di sisi
Aku termenung selalu...

Detik-detik yang telah berlalu
Terbayang SATU PER SATU...

RKA berhenti kejab kat sini... pastu RKA tanya kat isteri dan anak-anak "Apa yang kamu faham dengan maksud ayat "Terbayang SATU PER SATU" tu...?

Isteri RKA, Cheputeh jawab: Terbayang one after another...
Anak RKA, RPNF jawab: Terbayang one by one...
Muhammad jawab: "Krohh..krohhh..." Laa... dah tido rupanya...
(hmmm... anak abah...heee)

Salah...! kata RKA...

Jawaban sebenarnya ialah: Terbayang KESEMUA sekali...!
Kenapa pulak? Depa tanya balik...
Sebab ayat tu kata "SATU PER SATU..." 
kalau terbayang sebahagian atau separuh itu SATU PER DUA...
kalau terbayang suku pulak, itu SATU PER EMPAT... heheee

Lepas tu RKA sambung balik nyanyi lagu tu sampai habis...
habis lagu tu sambung lagu lain pulak...

Cheputeh & RPNF senyum meleret...depa tau, abah dah start merapu...huhuu

 
"jangan kacau abah saya... saya sayang abah saya..."



RKA03

2 comments:

al- lavendari said...

hahaha .. memang pandai .. pandai loyar buruk .. hehe.

berhubung dengan komen tentang lupa tu saya pernah buat entri tentang nikmat lupa .. saya cari linknya tak jumpa pulak. nanti kalau saya jumpa saya beri.


* boleh tolong buang tak benda alah yang kata "pleas prove you're not a robot". Kalau blog orang lain, saya tak mahu komen kalau ada benda tu.

fairus said...

MERAPU ADALAH BAIK DI MASA JALAN SESAK. :D

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 RKA instinct |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.