Muhammad - Liku Kehidupan Yang Baru Bermula

Sabtu lepas adalah hari penyampaian hadiah kat sekolah Muhammad... tapi tahun nie Muhammad tak dapat hadiah sebab walaupun dapat agak banyak "A", pihak sekolah cuma bagi hadiah kat pelajar yang dapat markah 100% je... Mmmm... takpe lah Dik, cuba lagi tahun depan... insyaALLAH emak, kakak dan abah sentiasa doakan kejayaan adik (dan kakak juga...) fiddunia wal-akhirah...
Muhammad dalam satu aksi pertandingan Tenis Tertutup Negeri Sembilan bawah 7 tahun di Paroi (penampilan pertama Muhammad - 2007)

InsyaALLAH emak, kakak dan abah akan bantu adik kat mana-mana matapelajaran yang adik lemah... Tapi adik kenalah tingkatkan usaha. Jangan asyik leka main je... Tenis dan memanah tu sekadar aktiviti sampingan je... Adik kena usaha bersungguh-sungguh... Contohi kejayaan kakak - mengatasi kakak - atau sekurang-kurangnya menyamai pencapaian kakak... Kakak dah 3 tahun berturut-turut dapat no. 1 dalam kelas dan top 5 dalam sekolah. (Kat sini abah tak nak sebut berapa "A" kakak dapat dalam UPSR, SPRA dan PMRUnya sebab abah tak nak nanti hidung kakak kembang besor macam piring Astro b-yond pulak...!!!)
Tekun mendengar tunjuk-ajar Coach Dzauddin dalam sesi latihan di Paroi...

Double handed back hand Muhammad sesekali mengecewakan lawan... (namun dapat dibalas mudah oleh abah...huhuu)

Hijrah dari sukan tenis ke memanah... sunnah Rasulullah jangan kita lupakan...

Tahun depan insyaALLAH bermulalah cabaran sebenar adik... SPRA dan seterusnya UPSR (pada tahun berikutnya) bakal menguji kesabaran dan kecekalan adik dan kami semua... Emak dan abah dah rancang beberapa program untuk adik termasuklah kelas tambahan dan program motivasi untuk adik dan kakak juga... So be prepared... We are the busiest family next year onwards...!!! Macamanapun riadah tak boleh tinggal... Ada masa lapang kita berjogging atau lakukan apa saja aktiviti sukan yang dapat membantu menambahkan oksijen dalam otak dan seterusnya mencergaskan minda...insyaALLAH...
MMC O&G Table Tennis Team bergambar kenangan selepas membelasah pasukan lawan 9-0 di UE3-KL...
(Pak Sheikh, Nurul Khairi (Big Boss), Azwa, Ram Bargava, Syukur, RKA, Shahrin, Hassan, Affandi dan Ermanizam)

Nampak gayanya seperti tahun ini (kakak PMR) abah kenalah kurangkan aktiviti sukan abah...
o
Tiada lagi tenis di Spanish Villa (free - Ghazi sponsor...)
Tiada lagi tenis di PNB Darby Park (free - pakai nama Bro Ernieza)
dan tiada lagi table-tennis di UE3 (Pak Sheikh belanja...)
o
Tak apa lah... abah tak kesah... dan tak rasa rugi sedikit pun (...sebab semua tu free...!! heheheee)... asalkan anak-anak abah dapat yang terbaik demi kejayaan masa depan kamu berdua...
o
o
o
o
o
engkaulah emas... engkau permata...
o
aku cuma macam nie saja...

o

4 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Moga sdra serta keluarga sihat hendaknya...

Saya pun dah lama tak main tennis, cuma maintain jogging setiap hari.

Apa pun all the best to your kids..moga mereka cemerlang dalam pelajaran mereka

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

Wa'alaikumussalam wbh ustaz... doa yang sama untuk ustaz dan keluarga juga...
maaf banyak2 ana sibuk sangat 3-4 minggu nie... apapun terimakasih banyak atas kesudian ustaz singgah dan memberi komen... sangat-sangat ana hargai...

terimakasih banyak ustaz...

apa khabar saudara kita piewahid agaknya ya...

Aanas said...

salam tuan RKA,
sebab free ler rugi kalau tak gi..heheh..

segak nengok muhammad main tenis.. macam pro tuh.. semoga muhammad dan kakak nya sukses fiddunya wal akhirah.. omak dan apak nyer jugaa...

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

Salam Aanas... semoga antum sekeluarga sihat dan ceria...

Terimakasih atas doanya, dan doa yang sama antum sekeluarga...

Muhammad dah stop main tennis dan sekarang memanah pulak... ada la sebabnya... insyaALLAH nanti saya ceritakan dalam entry khas kenapa Muhammad berhenti main tennis... sesekali je kami anak beranak main kat Paroi nun...saja suka-suka...

tengkiu very big for jongoking my blog...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 RKA instinct |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.