Sungguh Tak Ku Sangka...

Perbarisan sukan sekolah SRI...
.
.
Assalamu'alaikum wbh...
.
.
Sabtu lepas, masa tengah syok belepak-lepuk melatih Sazwan dan Amira main ping-pong kat sekolah SRI tu tiba-tiba RKA terdengar suara seseorang memanggil...
.
"RKA... RKA..."
.
Aiikkkk... Sapo pulak tu? Setahu RKA kat bumi Adat Perpatih nie belum pernah ada orang panggil RKA dengan nama tu kecuali orang yang benar-benar rapat atau kawan-kawan RKA masa kerja kat SDE Pasir Gudang atau Telok Ramunia dulu...
.
RKA toleh kiri... Eh eehh... TUAN HAJI al-LAVENDARI (klik sini), rupanya... (seorang sahabat blogger merangkap jiran dan rakan satu saf RKA di surau Ibnu-Khaldun LH...)
.
"Assalamu'alaikum THJ... ada hajat apa ke sini...?"
"Wa'alaikumussalam... datang ambik baju sukan si Haiqal..."
"Oooo..."
.
Dipendekkan cerita, RKA pelawa THJ main ping-pong sama-sama. Pelawaan RKA tak ditolak langsung MALAH... Umangaiiiiiiiiiiiiiiiii...........! Boleh tahan THJ nie...!!! Serve skrunya benar-benar sukar dijawab... Smashnya benar-benar mencabar kredibiliti kejurulatihan RKA... aduyaiii...
.
Kalau seketika dulu, masa Rukun Tetangga LH berura-ura nak buat pertandingan ping-pong, RKA dah pasang angan-angan untuk menjadi juara tapi nampak gayanya kali ini RKA kena ubah fikiran...
.
Syabas THJ... RKA tabik spring kat THJ...
.
.
.
(tak po lah RKA... dapek nombor duo pun jadi lah... hehee)
.
.
.

8 comments:

Jejaka Desa said...

Assalamu'alaikum Abi.Koi tak berape nok menjadi main pingpong ni.Lain la kala badminton.Sedak amat koi melayan nye...

al-lavendari said...

itu servis dan smash orang dah berumur 57 tahun. kalau umur baya-baya awak dulu, makan asap jerlah awak ... hehe

sayang tak ada gambar hari tu .. tak per, lain kali kita berentap game penuh pulak .. hari tu baru gezet jer !

Aanas said...

Assalamu'alaikum
hahaha, kes berat dah tu kalo juruletih tak dapat catch-up ngan tuan AL.. samada juruletih memang betul2 letih, atopun tuan AL yang memang masih mantopp.. hahaha..

dengo tu, tuan AL nak berentap game penuh tuh.. copek belatih, jangan buek malu orang kampung.. kakaka..

miloais said...

lerr... rajin jugak uols bersukan ni...

not for me lah...
iols lebih kepada membaca
even kalo bawak anak2 gi taman
iols selalu bawak buku/novel
depa main kat taman
me with my book...

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

Wlkmsalm JD... semoga JD sihat selalu...

koi badminton pun main juge... tapi dah tua-tua nie kena la main gaya orang tua...hehee

tq JD

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

Aslmkm THJ...moga sihat hari ini dan seterusnya

dengarnya kalau jadi RT nk beli meja pingpong dan letakkan di balai bawah surau tu... insyaALLAH nanti boleh la kita beradu tenaga...hihii

terimakasih THJ

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

wa'alaikumusalam Aanas... dah sihat...?

tu la tu... seh kono berguru balik dengan Peong Tak Seng... dah terer sok boleh la seh bertemu dgn tuan AL (THJ) tu...hehee

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

salam miloais...
smoga ceria dan sihat sentiasa

wah bagus la kalau rajin membaca mcm tu...

iols kalau part membaca nie serahkan kat wife iols... sebab dia memang rajin membaca... kalau balik kerja iols tak payah baca paper sebab nanti sambil makan isteri iols akan cerita apa yang dia baca dari front page sampailah part sukan...

terimakasih miloais...

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 RKA instinct |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.