BERCERITA UNTUK KAKCIK SEROJA

Kakcik Seroja buat kontest lagi (klik sini) kali ni lebih mencabar dan poning palo dibuek'ea...yang sebolun nie RKA dapat no. 2 (klik sini)...Yang nie macam susah sikit...Tapi takpo lah RKA cubo...


Tetikus Hitam Tegar
(ikut irama lagu - Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang)

 
Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dah ada touch screen sekarang ku dibuang
Dulu...dulu...dulu ku bahagia
Sekarang jiwaku terseksa


Cita-citaku nak jadi tikus kaya
Boleh panjat tingkap...bebas panjat menara
Tiba-tiba hatiku terdetik
Kenapa kat tingkap ada nama Kak Cik...?


c/o... Dahulu hidupku seekor tikus masjid
Tiap malam asyik je nak berwirid
Mengejar cita-cita paling mulia
Menjadi tikus betina solehah...

Sekolah tiap hari memang aku tak senang
Kejab-kejab ada aje orang intai ikut lobang
Terpaksa aku harus berhenti sekolah
Sebab  awek asyik nak ambik gambar...
 
Tengoklah awek tu, aku cakap main-main
Baru tegur sikit dah toleh tempat lain
Tadi ambik gambar aku - ikut celah lobang
Sekarang merajuk...ambik gambar bayang...

Cita-citaku nak jadi orang kaya... Ooiiii...!!
Dulu ku susah sekarang kaya gila
Dulu naik basikal sekarang pakai kereta
Tahun depan beli kapalterbang pula....




RKA03


6 comments:

Kakcik said...

Hehehe... dah jadi lagu pulak... :)

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

saja nak meriahkan lagi gelanggang...hehee

fairus said...

BAIK PUNYA LIRIK LAGU NI.. :)

al- lavendari said...

haibat ..


* RKA memang penyanyi hebat sebenarnya .. jangan tak tahu.

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

fairus...
sebenarnya plan lain yang jadi lain...heee

Abi Al-Baihaqi (RKA) said...

tnhj pun apa kurangnya...cuma belum ada kesempatan nak berduet dengan tnhj...

family day tahun depan amacam...?

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 RKA instinct |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.